Waarom Omega-7?

Wat is een Omega-7?

Net zoals Omega-3, 6 en 9 dat U waarschijnlijk al bekend, omega-7 vetzuren zijn. Dit is mono-onverzadigde vetzuren, wat betekent dat hun chemische structuur bevat een dubbele binding zich op positie 7. Er zijn drie belangrijke: vacceenzuur, paullinique zuur en palmitoleiczuur.

Palmitoleiczuur

Eigenschappen van Omega-7

Van de Omega-7-vetzuren is palmitoleicezuur het meest interessant voor onze gezondheid. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen van Omega-7-vetzuren:

  • helpen de goede hydratatie van de huid en slijmvliezen: droge, jeukende huid, wondgenezing, droge mond, droge ogen, droge vagina te ...
  • tot een soepele werking van de lever, die verzadiging en dus uiteindelijk een betere gewichtscontrole versnelt
  • helpen het cholesterolgehalte in het bloed te optimaliseren door het HDL-gehalte te verhogen en de LDL-waarden te verlagen
  • hulp bij het verminderen van CRP (= ontstekingsmarkering)
  • helpen het risico op het ontwikkelen van type II diabetes te verminderen

Meer in het algemeen, de omega-7 vetzuren daarom helpen verminderen metabool syndroom, dat is om de gezondheidsproblemen in verband met een stofwisselingsziekte zeggen. Veel ziekten in het kader van dit syndroom: type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker (met inbegrip van de dikke darm), etc.

Voedingsbronnen van Omega-7

De voedingsbronnen van Omega-7 zijn:

  • duindoornolie
  • Macadamia notenolie
  • ansjovis olie

Wilde Alaska Pollock Olie lijkt de meest voorkomende bron van palmitoleiczuur te zijn.

Ajouter un commentaire

Seul les utilisateurs enregistrés peuvent poster leurs commentaires

Cliquez ici pour vous enregistrer

NEVER GIVE UP!

"Voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit om uw prestaties te verbeteren en om een diepere en evenwichtigere training mogelijk te maken."

Haut de la page