Waarom Omega-7?

Wat is een Omega-7?

Net zoals Omega-3, 6 en 9 dat U waarschijnlijk al bekend, omega-7 vetzuren zijn. Dit is mono-onverzadigde vetzuren, wat betekent dat hun chemische structuur bevat een dubbele binding zich op positie 7. Er zijn drie belangrijke: vacceenzuur, paullinique zuur en palmitoleiczuur.

Palmitoleiczuur

Eigenschappen van Omega-7

Van de Omega-7-vetzuren is palmitoleicezuur het meest interessant voor onze gezondheid. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen van Omega-7-vetzuren:

  • helpen de goede hydratatie van de huid en slijmvliezen: droge, jeukende huid, wondgenezing, droge mond, droge ogen, droge vagina te ...
  • tot een soepele werking van de lever, die verzadiging en dus uiteindelijk een betere gewichtscontrole versnelt
  • helpen het cholesterolgehalte in het bloed te optimaliseren door het HDL-gehalte te verhogen en de LDL-waarden te verlagen
  • hulp bij het verminderen van CRP (= ontstekingsmarkering)
  • helpen het risico op het ontwikkelen van type II diabetes te verminderen

Meer in het algemeen, de omega-7 vetzuren daarom helpen verminderen metabool syndroom, dat is om de gezondheidsproblemen in verband met een stofwisselingsziekte zeggen. Veel ziekten in het kader van dit syndroom: type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker (met inbegrip van de dikke darm), etc.

Voedingsbronnen van Omega-7

De voedingsbronnen van Omega-7 zijn:

  • duindoornolie
  • Macadamia notenolie
  • ansjovis olie

Wilde Alaska Pollock Olie lijkt de meest voorkomende bron van palmitoleiczuur te zijn.

Ajouter un commentaire

Haut de la page